Identiteit


Naar de schoolgids index


Ontstaan van de Dobbelsteen.

Basisschool ‘De Dobbelsteen’ is in 1985 ontstaan uit ‘De Heilig Hartschool’ en de kleuterschool ’t Groentje. De Heilig Hartschool is op 07-01-1909 opgericht. Op 07-01-2009 bestond de Dobbelsteen 100 jaar. Op 13 augustus 2011 is de Dobbelsteen naar het voormalige gemeentehuis van Sevenum verhuisd.

De Dobbelsteen is een open ontmoetingsschool.

Dit betekent dat alle kinderen, met of zonder godsdienstige achtergrond bij ons welkom zijn. Al doende willen we wederzijds respect en vertrouwen bevorderen voor elkaars mening en overtuiging.

Er wordt veel aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen; o.a. samenwerking, zorg voor elkaar, zelfstandigheid en het creëren van een sfeervolle speel/leeromgeving. Belangrijk is dat iedere leerling zich bij ons op school veilig voelt, waardoor hij/zij zich optimaal kan ontwikkelen. Wij kunnen daaraan als school een waardevolle bijdrage leveren. Daarvoor is ook een goed contact tussen ouders en leerkrachten nodig.

De school legt de nadruk op de omgeving en traditie. Omdat het van oudsher een katholieke school is, putten we mede uit katholieke bronnen; Bijbelverhalen, feesten, vieringen, waarden en normen. Dit alles wordt thematisch aangeboden.


 


 


Download deze pagina Download de gehele schoolgids