Geschiedenis

Basischool "De Dobbelsteen" is een katholieke basisschool

Zij is op dit moment een van de 19 scholen die deel uitmaken van de Stichting Dynamiek Scholengroep.


Oprichting

Basisschool "De Dobbelsteen" is in 1985 ontstaan uit de "Heilig Hartschool" en de kleuterschool "'t Groentje". De Heilig Hartschool is opgericht op 07-01-1909. Op 7 januari 2009 bestaan we dan ook 100 jaar.


Heilig Hart-school​

In de woonkern Sevenum zijn meerdere scholen, die in het verleden aangeduid werden als  "jongensschool" en de "meisjesschool". De Dobbelsteen heette in die tijd dus de Heilig Hart-school. Deze was gevestigd in een nieuwgebouwde school uit1909 aan de Maasbreeseweg, die later nog is uitgebreid.

In 1982 werd een nieuwe school gebouwd aan de Pastoor Vullinghsstraat. In 1983 verhuisde de oude Heilig Hart-school naar het nieuwe gebouw aan de Pastoor Vullinghsstraat en kreeg de school haar nieuwe naam: basisschool De Dobbelsteen. 

Het oude schoolbouw aan de Maasbreeseweg werd afgebroken en op die locatie ligt nu het wooncomplex "'t Valdere".

Basisschool De Dobbelsteen is in 1985 bij de invoering van de Wet op het Basisonderwijs ontstaan uit de voormalige lagere school Heilig Hart en kleuterschool 't Groentje.


Schooljaren 2010 - 2012

In het schooljaar 2010-2011 kreeg basisschool De Dobbelsteen na een langslepend proces weer een nieuwe locatie toegewezen. Lang was er sprake van vernieuwbouw van het gebouw aan de pastoor Vullinghsstraat. Ook is er sprake geweest van volledige nieuwbouw.

Uiteindelijk werd De Dobbelsteen gevestigd in het oude gemeentehuis van de gemeente Sevenum, die gefuseerd is met de gemeente Horst aan de Maas. 

Basisschool de Dobbelsteen kreeg na een lange weg eindelijk duidelijkheid over de nieuwe locatie.

De school is aan het begin van het schooljaar 2011-2012 verhuisd naar een prachtig verbouwde school aan het Raadhuisplein, midden in het centrum van Sevenum.